Engineer besturingstechniek
14 mei 2018

PLC PROGRAMMEUR

DE FUNCTIE

De medewerker is binnen een team bezig met het ontwikkelen van PLC en Scada programma’s op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch. Naast het ontwikkelen is hij verantwoordelijk voor het onderhoud en de implementatie van deze programma’s. Hij treedt dan op als ambassadeur van het bedrijf en hij kan zich goed inleven in de positie van onze klanten. De werkzaamheden worden voor een deel uitgevoerd op locatie bij onze klanten, 2 á 3 weken aaneengesloten in het buitenland verblijven is geen uitzondering.


WERKZAAMHEDEN

- Het (mede) ontwerpen van installaties.
- Het maken van een functioneel ontwerp welke, al dan niet in overleg met de klant, wordt gebruikt voor de definitieve afbakening van het project. Dit functioneel ontwerp wordt later ook de basis voor de handleiding(en).
- Het maken van de eerste automatiseringsopzet in de vorm van een I/O lijst die bij de tekenkamer ook wordt gebruikt als basis van de elektra schema’s.
- Het daadwerkelijk programmeren van de installatie of delen hiervan. Het gaat hierbij om PLC en HMI/Scada software.
- Het schrijven van de handleiding(en).
- Het op locatie in bedrijf nemen van de installatie.

HIERBIJ IS BELANGRIJK TE WETEN DAT;

- Er tijdens een project regelmatig contact met de klant plaatsvind, voornamelijk bij de engineering en bij de in bedrijf name op locatie.
- Er tijdens een project intensief wordt samenwerkt met de diverse disciplines binnen ons bedrijf, zoals tekenkamer, projecten bureau en panelenbouw.